Patrick Lefevere: "Vuelta-parcours moet Evenepoel zijn" | FietsenFlash

2021-12-20 07:44:15 By : Mr. Mark Wang

Patrick Lefevere, teambaas bij Deceuninck-Quick-Step, ziet kansen voor Remco Evenepoel in de komende Vuelta a España, waarvan het parcours vorige week werd onthuld. De 66-jarige manager vindt dat sommige etappes wel moeten passen bij de jonge wielrenner. "Maar ik wil hem zeker nog geen favoriete rol toekennen."

"Dit parcours moet bij Remco passen", zegt Lefevere in gesprek met Sporza, nadat donderdag het parcours van de Vuelta werd gepresenteerd. De derde grote ronde van het seizoen begint op 19 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht, waarna deze op 11 september eindigt in Madrid. “We hebben in de Giro – ondanks zijn mindere voorbereiding – gezien dat hij het talent heeft om grote rondes te rijden. Als hij met een normale voorbereiding in Spanje begint, zie ik in een paar etappes nog kansen."

Lefevere blijft echter voorzichtig met zijn 21-jarige renner. “Ik wil hem zeker nog geen favoriete rol toekennen. Het is nog afwachten hoe hij zal reageren op een rittenkoers van drie weken. Ook de drie finishes boven de 2000 meter zijn relatief nieuw voor hem.” Het Vuelta-parcours kent twee tijdritten. “In de ploegentijdrit hadden we een goed resultaat kunnen behalen. De individuele tijdrit (in de regio Valencia, red.) mist wat hoogtemeters om Remco volledig te plezieren.”

'In januari nemen we de beslissing' Hoewel Lefevere vindt dat het Vuelta-parcours Evenepoel moet zijn, zal de ploeg pas begin volgend jaar officieel een mogelijke deelname bevestigen. Vorige maand liet de baas van Deceuninck-Quick-Step doorschemeren dat de Giro ook weer een optie is. “In januari gaan we de knoop doorhakken. Laten we eerst naar het eerste deel van het seizoen kijken. Remco begint zijn jaar waarschijnlijk in Argentinië (met de Vuelta a San Juan, red.). Hij heeft daar goede herinneringen aan en krijgt de nodige tijd om zich voor te bereiden.”

Evenepoel slaat de Tour de France volgend jaar sowieso over. “Een parcours dat volgend jaar wel mogelijk is, is het plannen van een stage tijdens de Tour. Zo kan hij het seizoen afsluiten met de Vuelta en het WK (in Wollongong, Australië, red.). Evenepoel wil volgend jaar de Tour zelf niet rijden. Hij wil absoluut geen stappen overslaan.”

Evenepoel bereidt zich momenteel voor op het nieuwe seizoen in Spanje. Hij blijft daar tot 23 december, zei Lefevere.

Lefevre en Evenepoel in hetzelfde topic... de messen worden al geslepen...

"We hebben in de Giro gezien - ondanks zijn mindere voorbereiding - dat hij het talent heeft om grote rondes te rijden." Dat hebben we inderdaad.

Hij heeft een talent voor rondes van een week. Tijdens de Giro heb ik niets gezien dat erop wijst dat hij al het potentieel heeft om heel goed te presteren in een Grote Ronde. Dat neemt niet weg dat de kans groot is dat hij ooit een grote ronde wint. Die kans is aannemelijk. Laat de jongen eerst wat ervaring opdoen. Het geleidelijke pad is niet slecht.

Hij kan tijdrijden, kan klimmen, heeft een winnaarsmentaliteit, groeimarge, etcetera… We hebben al gezien dat hij een zeker talent heeft voor het rondewerk. Kijk nu hoe het evolueert van waar het nu is.

We hebben nog niet gezien of hij kan klimmen (echte bergetappes dus, waar Landa en Kruijswijk vroeger boven zweefden). Of er een groeimarge is, is ook de vraag bij een jonge man die al ruim tien jaar als topsporter leeft. Men kan natuurlijk altijd hopen. Het is ook goed dat Evenepoel zijn landgenoten laat dromen van het winnen van een grote ronde, maar wees niet verbaasd als Evenepoel gewoon de volgende Quickstepper wordt die als tijdrijder en heuvelrijder tot de wereldtop behoort maar nooit die laatste stap in de ronde.

De bergetappes zijn hier niet zo groot, best veel slotklimetappes. Dat type is meer zijn ding want het is natuurlijk een klimmende tijdrijder.

Die ritzege in de Ronde van Burgos destijds was voor mij voldoende bewijs van zijn klimvermogen.

Kun je alsjeblieft ook stoppen met dat totaal misplaatste argument “dat hij al 10 jaar als profsporter leeft” want dat klopt niet. Vanaf zijn tweede jaar als junior zou je kunnen zeggen dat hij dat enigszins doet, dus dat is hoop en al 4-5 jaar. Het leven van een jeugdvoetballer is niets vergeleken met dat van een professionele atleet.

@Beer: de rit in Burgos was destijds 150 km met 2.631 hoogtemeters. Een mooie overwinning maar totaal anders dan bijvoorbeeld etappe 18 in de Giro 2020 over de Stelvio. Ver in de derde week een rit van 2010 km met 5.848 hoogtemeters. Dat is niet te vergelijken met die rit in Burgos. @Cochise: misschien vind je het 'leven als topsport'-argument uit de pot gerukt, daar denk ik anders over. Zo kom je het argument vaak tegen. Voor nu als kanttekening over de groeimarge en over een paar jaar als verklaring waarom deze renner meer stagneerde dan zijn leeftijdsgenoten. Wen er aan.

Panache Wat is uw vergelijkingsbasis voor deze stelling? “Stilt eerder dan leeftijdsgenoten.”

@Dantiest dat is wat Panache schrijft in zijn bericht…

Iedereen die Carapaz, Yates, Landa, Chaves, Bennett, Valverde en Ben Hermans bergop kan breken, kan klimmen. Daar hoef je niet kinderachtig over te doen. Wat niet wil zeggen dat je verschillende soorten bergritten hebt, dat klopt.

@Lalsacien Je begrijpt de vraag niet.

@panache: Kun je het op zijn minst uitleggen in plaats van te zeggen "het is mijn mening, dus wen er maar aan". Dat is hetzelfde als zeggen dat Remco heel goed kan sturen omdat hij al jaren kart. En als je dan zegt “Nee, hij heeft nog nooit op een kart gezeten” zeg ik dat het toch mijn mening is. Ik ken Remco van zijn voetbaldagen bij Anderlecht en KV Mechelen en weet heel goed wat hij (en zijn collega's) wel en niet moesten doen op het gebied van professionele begeleiding. Ik kan je verzekeren dat bijna elke huidige renner tussen de 12 en 17 jaar professioneler met zijn sport bezig moet zijn dan die voetballers.

Je mag gerust geloven dat hij weinig progressiemarge heeft, ik ga niet beweren dat hij dat wel heeft, maar doe het op basis van de juiste argumenten.

Vergelijk dit verhaal bijvoorbeeld met iemand die op 5-jarige leeftijd door Anderlecht werd opgepikt en een rode duivel werd. https://www.observantonline.nl/Home/Artikelen/id/52268/alumnus-tom-dumoulin-wint-giro-2017

Veel jonge wielrenners 'spelen'. Zeker als ze nog geen deel uitmaken van een groot team. En moeten vaak nog alles zelf regelen met hun opleiding.

Voetballers daarentegen zijn op dat vlak al veel beter begeleid. Iedereen kent de busjes die hen van school naar de club en terug brengen. Zeker bij de topclubs is er al veel professioneel geregeld voor spelers uit de hogere jeugd.

En daarom heb ik ook mijn vraag over het groeipotentieel van Evenepoel. En ook over die van Pogacar. Of Thibau Nys. Want hoe eerder je op een zeer hoog niveau sport en perfect begeleid wordt, des te eerder bereik je je fysieke max. Waar dit vroeger voor veel ruiters op 28-jarige leeftijd was, zie je dit nu veel eerder bij de toptalenten (die vanaf de jeugd al heel goed begeleid worden). Ook met het risico dat ze sneller opbranden.

@Dantiest zijn vergelijkingsbasis is zijn gevoel. Dat staat in zijn post.

Dus omdat je iets hebt gehoord over voetballers in busjes en gerommel met junior renners, kun je daar een conclusie uit trekken? Ik ben zelf jeugdrenner geweest en actief in het elite jeugdvoetbal, dus zoals gezegd weet ik wat Remco als voetballer deed en kan ik een vergelijking maken met andere renners. Hoe dan ook, neem je eigen "gevoel" als een vaststaand feit. Kom er dan niet overheen dat mensen in discussies nooit met tegenargumenten komen omdat het ook zo zinloos is.

En nogmaals: het is goed mogelijk dat een Evenepoel weinig progressiemarge heeft. Van den Nys zou dat zeker kunnen, al zegt Van den Bosch altijd heel voorzichtig te zijn geweest. Praten over progressiemarge bij Pogacar lijkt me een beetje absurd.

Laat de framing los die afhankelijk is van feiten aan jouw kant en meningen aan de andere kant, Cochise. In discussies als deze kan niemand meten hoe professioneel of amateuristisch individuen worden opgeleid, wat de groeimarge is en wat de toekomst in petto heeft. U kunt alleen vertrouwen op enkele algemeenheden en uw eigen gevoelens. Ik wantrouw mensen die doen alsof ze meer weten.

Heeft niets met inlijsten te maken. In dit geval ken ik gewoon de feiten en tenzij je op dat moment ook actief was bij Anderlecht of Mechelen, ken je ze niet.

Je hoeft het ook niet altijd op die toekomst te richten, omdat ik al bij elk van mijn berichten heb herhaald dat ik ook gok over de voortgangsmarge. Dus ik wil je zeker niet van het tegendeel overtuigen, ik heb alleen een van je argumenten weerlegd.

@Cochise, Als je zo graag wat licht op de zaak wilt werpen: – bij welke jeugdclub ben je actief en op welk niveau – hoe zien die spelersdagen eruit? Wat voor trainingen doen ze, welke begeleiding krijgen ze, wat doen ze qua voeding, periodieke testen etc. – Op welk niveau en in welke tijd was je jeugdruiter en welke begeleiding had je bij de tijd?

Want iedereen kan allerlei loze kreten op internet gooien. Ik ook. Maar je hebt blijkbaar alle bagage om er eens goed naar te kijken. Maar het zou fijn zijn als u uw specifieke kennis met ons wilt delen in plaats van alleen maar te zeggen dat we een kulargument hebben omdat u beter weet.

Zou je ons ook willen laten weten welk team je precies kent bij Deceuninck-Quick Step, zoals je zelf zei? ;-)

Voetbal is de grootste en meest competitieve sport ter wereld. Daar heb je geen club buiten de plaatselijke vereniging waar je lid van wordt, maar word je gescout en doorloop je een 'jeugdopleiding' waarbij de competitie/selectie/prestatiedruk al wordt overgedragen aan kinderen. Voor hobbyisten is bij Anderlecht en PSV geen plaats. Kinderen verlaten hun gezin (vaak noodzakelijk vanwege afstand), gaan bij gastouders wonen (gekoppeld aan de club) en worden primair opgeleid tot topsporter. Dit zijn echt de feiten en iets wat je in de wielersport wereldwijd niet tegenkomt.

De vraag is ook wat je bedoelt met groeimarge.

Evenepoel fietst nog maar een paar jaar, dus bij hem is die marge misschien beter om goed te leren rijden in een peloton, beter af te dalen, onderweg minder kracht te verliezen, tactisch slimmer te leren rijden, meer te trainen op explosiviteit en klimmen in de hoge bergen...

Dat lijken mij allemaal dingen die je in het jeugdvoetbal (op welk niveau dan ook) niet oppikt?

Qua aerodynamica lijkt Evenepoel de perfectie te benaderen, er is geen marge. Natuurlijk vermijd je vallen, maar dan fiets je niet sneller dan in een weekronde waarin je niet gek werd. Ik zie niet dat extra watt simpelweg wordt gecreëerd door leeftijd (iets wat anderen soms hebben). Door ervaring kan hij zijn watt handiger en gerichter inzetten, er zal nog wat werk aan de winkel zijn, maar of dat een sprong voorwaarts is of een minuscule winst zal blijken.

Niet dat ik hier "bel", maar goed. Ik was een jeugdrenner voor Remco's tijd, meer de generatie van Van Avermaet, De Gendt, Bakelants, Meersman, Maes. Ook Boom, Thomas Dekker en Cavendish. Greg kwam ook uit het elite jeugdvoetbal, net zoals Remco later de overstap maakte bij de junioren en is naar mijn bescheiden mening nog lang blijven evolueren (niet zeggen dat het daarom ook bij Remco gaat gebeuren, maar toch) . Bij de jeugd is er wel wat niveauverschil in de wedstrijden, maar eigenlijk kan iedereen tegen iedereen rijden. Ik reed vooral de reguliere vluchten, af en toe een wat grotere wedstrijd. Ik reed dus tegen alle bovenstaande namen in maar kwam qua niveau natuurlijk niet in de buurt. Later werd ik trainer bij de elitejeugd van KV Mechelen, waar Remco het laatste half jaar voetbalde, maar ik weet natuurlijk ook hoe onze concurrent Anderlecht te werk ging. Concreet: hoewel ik als wielrenner als het ware op regionaal niveau heb gefietst en topvoetbal landelijk drie niveaus hoger ligt, was ik als wielrenner veel meer bezig geweest met voeding, verzorging, testen en trainen. En dan was ik er alleen nog maar individueel bij betrokken, terwijl de meeste latere profs al bij teams als Sweet Paradise, Davo en Bodysol zaten en het qua begeleiding al x3 zat. Vergeleken met voetballers van dezelfde leeftijd betekent dit: significant meer trainingsuren (7-8 uur voor voetballers, 12+ voor wielrenners), beter testen (inspanningstesten, lactaattesten, VO2 max-meting, terwijl dat voor voetballers beperkt tot "fysieke "testen", degelijk en vooral individuele periodisering en voorwaardelijke opvolging zijn in het wielrennen veel concreter. Anderzijds hebben die voetballers wel een aangepast schoolprogramma: ook in hun normale training is er ruimte gemaakt in hun lesprogramma door een samenwerking met de school om overdag te trainen op het terrein van de school, ze hebben daarna bijles voor hun gemiste lessen en ze mogen de busjes na de les nog steeds naar de club brengen ook met de auto, maar ik weet de stand van zaken daar niet. Qua buitenlandse avonturen zal het een beetje hetzelfde zijn buitenlands toernooi met de club of een keer in een interland (Remco is ongeveer 5 keer opgeroepen, hoewel U15/16 in totaal oproept van meer dan 100 spelers gedurende een seizoen om een ​​goed beeld te hebben), de ander rijdt soms meerdere dagen naar het buitenland of gaat op stage bij het nationale team (er zijn er ook veel meer dan alleen die 5 jongens die het WK rijden) . Dus wat mij betreft zijn de dingen die jeugdwielrenners intensiever meemaken (trainingstijd, voeding, verzorging) zeker niet minder nadelig voor een latere progressie dan jeugdvoetballers.

Ach, er worden al weer verwachtingen gewekt. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

Dat hoop ik vooral voor Remco. Qua kwaliteiten is het snor, 3 weken volhouden is anders. Zulke slanke mannetjes komen doorgaans beter tot hun recht tussen de bosbranden in de Vuelta dan de sneeuwmuren in de Giro. Hopelijk houdt hij het vol en wordt hij niet zo'n voorbereidende schooteter als Spilak of Mathias Frank. Wie herinnert zich ze nog?!

Ik word een beetje moe van “dit is iets wat Remco zou moeten zijn”. Sterker nog, het is vermakelijk...

Want er is al zo vaak gezegd dat iets bij hem zou passen, waarna hij bewijst dat hij het niet kan. Kijk naar het tijdritparcours op het besturingssysteem, kijk naar de wegwedstrijd op het besturingssysteem. Zijn legendarische uitspraken over lange gestage beklimmingen, om vervolgens genadeloos te worden verslagen in de Giro. Daarna zou een zwaar parcours naar een slotklim hem goed uitkomen, maar dan vliegt hij weg voor de laatste klim.

Er is al zo vaak gezegd dat iets een Remco-cursus is, en net zo vaak heeft hij gefaald. Van het team, van Lefevere, van de media en van Remco zelf. Ik denk daarom dat Lefevere en de rest er verstandig aan doen om niet zulke verwachtingen te wekken. Tenzij ze denken dat dit soort druk nodig is om zijn motor draaiende te houden en hem sneller te laten fietsen… maar het leidt onvermijdelijk tot een genadeloos oordeel van Youri bij de eindafrekening.

De klassieke samenvatting van wat er mis ging voor deze jonge renner, zonder rekening te houden met zijn zeer ernstige blessure of ook met zijn prestaties.

Lefevere, Remco en het PR-team van QuickStep hebben lol gehad met psychologie:

Zeggen dat de cursus elke keer van Remco is, is eigenlijk zeggen dat elke cursus bij hem past. De impliciete boodschap is natuurlijk dat Remco meer dan uitzonderlijk is.

LaDoyenne Ik weet wie er in je kribbe ligt in plaats van het kindje Jezus.

Inderdaad, een kleine messias op een Latexco-kussen, met een PizzaHut-doos in de hand, zittend op een Specialized-fiets en Volvo-sleutels in zijn zak.

Haha dat kan ik wel waarderen. Gelukkig heb je ook wat zelfspot.

Marik, realiseer je je nog steeds niet dat LaDoyenne allesbehalve een fan is van Evenepoel? Dat verklaart meteen je verbazing over de reacties in dat draadje gisteren…

Echt waar? Oh dat is een zwak moment van mij. Normaal ruik ik sarcasme van kilometers ver. Bedankt voor de uitleg Limmel.

Haha, al dat telewerken heeft onze sociale capaciteiten geen goed gedaan

Deze Vuelta past perfect bij Remco, dus ik verwacht minimaal een top 25 plaats

Dat en een ritzege zou een fantastische prestatie zijn voor een 22-jarige renner. In de afgelopen decennia heeft geen enkel laaglandtalent dit op deze leeftijd voor hem gedaan. Ik teken ervoor!

Echt???? Is hij dan nog maar 22..?

ID Pieter. Hij staat pas aan het begin van zijn carrière. Dus je wordt nog lang met hem geconfronteerd

"Hij staat nog maar aan het begin van zijn carrière. Dus je wordt nog lang met hem geconfronteerd”

Nee. Over een paar dagen is het zijn vierde seizoen bij de profs. En dit na een paar jaar als voetballer bij de profs. Zijn carrière is al verder gevorderd dan zijn leeftijd doet vermoeden.

"Binnen een paar dagen is het zijn vierde seizoen bij de profs. En dit na een paar jaar als voetballer bij de profs.”

Nee. Het hoogste niveau dat hij behaalde was u17 Anderlecht en u19 Kv Mechelen. Dat is nog ver verwijderd van het beroepsstatuut.

"Dat en een ritzege zou een fantastische prestatie zijn voor een 22-jarige renner. In de afgelopen decennia heeft geen enkel laaglandtalent dit op deze leeftijd voor hem gedaan."

Sam Oomen, 27-05-2018. Geen ritzege (Sam gunt andere renners ook wat), maar een eerste top 10 eindklassement als 22-jarige.

Ik dacht dat Sam toen ouder was. Blijkbaar niet. Mijn fout. Hopelijk voor hem dat hij die fantastische prestatie eindelijk kan bevestigen, want de laatste jaren is het wat minder.

@meqadon 'Dat en een ritzege zou een fantastische prestatie zijn voor een 22-jarige renner. In de afgelopen decennia heeft geen enkel laaglandtalent dit op deze leeftijd voor hem gedaan. Ik teken ervoor!'

Hahaha de verwachtingen voor Evenepoel zijn behoorlijk gezakt zie ik. Benieuwd of zijn tijdgenoot Pogacar ook tevreden is met een plaats in de 1e 25 en een ritzege.

Het is maar goed dat we Pogacar de geit niet vergelijken met tijdgenoten. Niemand kan hem evenaren, ook niet renners die al veel meer ervaring hebben en leiders zijn in de grootste tourteams ter wereld. Laat remco verder bouwen aan zijn eigen carrière. Hij zal ook komen.

Verwachtingen wekken... hij beantwoordt Sporza's vragen, en ik denk dat hij de verwachtingen een beetje probeert te temperen. Hij bevestigt niet eens dat Evenepoel überhaupt de Vuelta gaat rijden, die beslissing moet nog genomen worden. Laat staan ​​dat hier wordt gezegd dat hij voor een klassement zou gaan.

Ja, Lefevere ziet 'kansen in een paar stappen'. Dat lijkt me niet onrealistisch.

Toen ik dat interview gisteren op Sporza zag, wist ik al welke PatRev 'fans' zouden reageren en wat ze gingen zeggen. Onafhankelijk van de aanleiding/inhoud van het artikel. En ook wie zou op welke manier reageren - hebben we geen betere dingen te doen? ;-)

En zo cirkelt een beperkte groep van ongeveer 20 gebruikers om elkaar heen in dezelfde bubbel. Mooi hoor

Je kunt gemakkelijk uit die bedorven bubbel breken, Marik. Wat vind je van wat Maillot zegt? Heb je na zijn reactie het artikel nog eens goed gelezen en vergeleken met je eerste reactie? Denk je niet dat het de inhoud van het artikel niet volledig dekt? Lees en oordeel zonder vooroordelen, bevrijd Marik uit de bubbel!

Geen zorgen. Vroeger bestond zo'n club uit eenzame mensen die elkaar zelfs nieuwjaarswensen stuurden en dat was niet prettig om te beseffen. Tegenwoordig zijn we allemaal telewerkers die 20 keer per dag thuis zitten en afleiding zoeken omdat de laptop van de baas uit 2010 weer is gecrasht. We worden dus per reactie betaald. Panache waarschijnlijk het meest, vandaar de eindeloze lijnen.

Mijn beste Limal, realiseer je je niet dat jij ook in deze bubbel zit? En wat knap dat je me helemaal geen suggestieve opties geeft. (Sarcasmeknop weer uit) On topic: Lefevre schept wel verwachtingen. Iedereen weet toch hoe de klok van Evenepoel werkt? De afgelopen Giro waren er ook geen zogenaamde verwachting en toch zagen we in de eerste week een hyperactieve Remco sprinten voor boniseconden. Om nog maar te zwijgen van de stuurfout volledig. Alles in de media over mogelijke verwachtingen over Evenepoel leidt tot druk op deze jongen. Als je dat nu nog niet beseft, dan heb je nog steeds redelijke oogkleppen op.

@Marik Je hebt gelijk dat de media Evenepoel verwachtingen opleggen en blijven opleggen.

Maar wat moest Lefevere hier doen? Geen antwoord op de vragen van Sporza na de Vuelta-show? Het helpt natuurlijk niet dat Sporza een kop plaatst die niet echt de inhoud van het artikel dekt, en dat mensen hier blijkbaar reageren zonder het artikel te lezen.

@Marik, ik kan met trots zeggen dat ik al gedeeltelijk uit de bubbel ben ontsnapt - je ziet me meestal maar om de paar dagen reageren, vooral op het nieuws zelf.

Wat betreft verwachtingen *creëren*: Sporza interviewt PatLef ter gelegenheid van de presentatie van het Vuelta parcours en hij antwoordt genuanceerd over de kansen en verwachtingen voor Remco. Verwachtingen die mij realistisch lijken (sommige ritten met kansen). Wat denk je dat hij anders had kunnen zeggen om helemaal geen verwachtingen te 'creëren' zonder dat het onrealistisch werd? Want ja, als Evenepoel ergens aan de start staat, dan zijn er automatisch verwachtingen op basis van de afgelopen twee jaar. Het snel openen van Procyclingstats en kijken naar de lage cijfers in etapperesultaten/ranglijsten illustreert dat verwachtingen voor Evenepoel normaal en onvermijdelijk zijn. Zelfs PatLef kan daar niets aan veranderen.

Bewerken: Maillot drukt het zo vaak perfect uit in veel minder woorden.

Lefevre had wat mij betreft beter kunnen zeggen: “Remco gaat eerst 3 weken ervaren hoe het is om te koersen. Het doel is dus om eruit te komen. Tijdens de ronde gaan we kijken of en zo ja uit welke dagen hij kan kiezen."

Is dat heel anders dan "Als hij met een normale voorbereiding in Spanje begint, zie ik in een paar etappes nog kansen. Ik wil hem zeker nog geen favoriete rol toekennen. Het is afwachten hoe hij zal reageren op een drieweekse -lange rittenkoers, en de drie finishes boven de 2000 meter zijn ook relatief nieuw voor hem.” ?

Ik denk niet dat het erg onrealistisch is om te verwachten dat iemand die 15 dagen in de top-10 van zijn eerste GR kan staan, de tweede afmaakt. (zelfs zonder rekening te houden met de lange weg terug na de blessure)

In het geval van Remco had ik alle hoge verwachtingen zo duidelijk mogelijk getemperd. Je weet hoe het ging tijdens de Giro. Moeten de ezels een tweede keer stoten? Je moet gewoon rekening houden met het temperament van deze jongen.

Zoals Murcia hieronder aangeeft, zullen de WT-voorbereidingspercentages ook een rol spelen. Je kunt vorig jaar – 1e GR zonder wedstrijden vooraf – niet vergelijken met het plan voor 2022. Progressief inzicht komt vanzelf.

Lees Limal's vraag nog eens Marik en reageer in plaats van weer af te wijken.

Beer wil ook een beetje aandacht en wat meer verwarming?

Ik denk dat jullie allemaal in de val van de berichtkop trappen. Bij fietsflitsen draait het allemaal om het veroorzaken van sensatie.

Heel vaak zou je gelijk hebben, Martijn, maar in dit geval was die trend al gezet door het oorspronkelijke artikel. En blijkbaar kan het nog erger – in een recent gepubliceerd artikel zegt Renaat Schotte het volgende:

"Het is opmerkelijk dat de Tour volgend jaar de kroon zal trekken qua tijdritkilometers. Puur daarop gebaseerd zou je moeten zeggen: stuur een Evenepoel in vorm naar de Tour."

en ze geven het als titel:

Renaat Schotte na Vuelta-optreden: 'Stuur een Evenepoel in vorm naar de Tour'

Nou... ik verdedig Sporza niet meer als zij ook die kant op gaan.

"Wat denk je dat hij anders had kunnen zeggen om helemaal geen verwachtingen te "creëren" zonder dat het onrealistisch wordt?"

Ik doe een suggestie. Lefevere antwoordde standvastig als volgt: “Wat maakt het eigenlijk uit hoe de cursus eruitziet? Dat is een vraag voor de Pogacars en Roglics van deze wereld. Aan die ranglijst werken we nu niet. Alaphilippe wil weer top zijn in de Tour en voor Evenepoel is er nog geen definitief plan voor 2021 opgesteld. Natuurlijk zou Remco het hier in een paar etappes goed kunnen doen en we hebben ook nog een ploegentijdrit, maar laten we eerst maar eens kijken hoe het voorjaar zich ontvouwt en laten we ons hoofd niet weer gek maken”.

Ik weet niet wat hij had kunnen zeggen, maar ik weet wel wat ik zou zeggen:

“De Vuelta heeft een passend profiel en is een mooie race om te ontwikkelen, een mooie kans voor Remco om eindelijk zijn eerste GT in de benen te krijgen en voor een goede race te zorgen”

En ik ben het met je eens dat de druk van Patrick en de media belachelijk hoog is. Het is een geweldige rijder, maar de overwinning voor de start moet nog worden toegeschreven aan het vernietigen van rijders. Toch is Remco zelf niet vies van bravoure. Patrick doet het erg schurk: "Ik wil hem nog niet de favoriete rol toewijzen.."

Stiekem verwachtingen en prestatiedruk creëren.

@Limal Want ja, als Evenepoel ergens aan de start staat, dan zijn er automatisch verwachtingen op basis van de afgelopen twee jaar. Het snel openen van Procyclingstats en kijken naar de lage cijfers in etapperesultaten/ranglijsten illustreert dat verwachtingen voor Evenepoel normaal en onvermijdelijk zijn.

Zijn enige andere deelname aan een grote ronde doet niet echt vermoeden dat de verwachtingen voor Evenepoel wat dat betreft normaal en onontkoombaar zijn. Kijk maar eens bij Procyclingstats!

Ik denk dat het leuk zou zijn om hem daar te zien, geeft in ieder geval een extra sausje. Dus hopen dat er een gepassioneerde Almeida zal zijn en Carapaz vs Mas vs Lopez vs Dumoulin. Heb een beetje rel.

Ik hou niet van rellen, maar dat zou een heel mooi beroep zijn. En natuurlijk zijn er een paar topfavorieten die willen heroveren na een mislukte Tour.

Almeida zou inderdaad leuk zijn. Remco heeft nu immers Van Wilder om af te stijgen en onderweg op zijn leider te wachten.

En Roglic omdat hij tijdens de toer weer van zijn fiets is gevallen, dus hij wil ook nog wat winnen.

Alleen Pogacar rijdt ook Vuelta in 2022

Oja Pogi wil ook naar Spanje, zie ik inderdaad. Dat verandert de zaken.

Zo kan hij het seizoen afsluiten met de Vuelta en het WK (in Wollongong, Australië, red.)

Tenminste, als Evenepoel wordt opgeroepen voor het WK, want tijdens het laatste interview van de bondscoach hier op Wielerflits kreeg ik de indruk dat hij Evenepoel niet mee wil nemen.

Wollongong is nog ver weg. Maar het is nu al duidelijk dat het weer gezellig gaat worden met de Belgische selectie.

Oh jongens, ik kan niet wachten tot we weer racen!

Als Evenepoel op niveau is, wordt hij in principe altijd opgeroepen voor de tijdrit. Dan wordt het interessant voor de roadtrip. Australië is nog ver weg, het brengen van een extra rijder heeft zijn prijs.

De bondscoach doet het dun voor Qs/Lefevre en co. Als Evenepoel in vorm is, kan hij niet om hem heen...

Afgaande op de datum van de Vuelta en een eventuele World Cup is er ook een mogelijkheid dat ze niet gecombineerd kunnen worden.

Jammer dat de redactie besloot dit artikel te kopiëren, maar dat niet te doen voor de getuigenissen van ex-DSM-rijders vorige week. Een artikel dat veel meer in lijn zou zijn geweest met de "enigszins" eenzijdige interviews van de DSM-directie en dat ook veel verhelderd zou hebben voor veel mensen die nog vragen hebben. Toch een gemiste kans.

Dat hij kwaliteit heeft, staat vast. De val in Lombardije wierp hem terug. Dat kost meer tijd dan verwacht. Toch geloof ik dat hij beter en beter zal worden. Daar heeft hij nog alle tijd voor.

Door te zeggen dat een paar ritten bij hem passen, zegt hij natuurlijk niets verkeerd. Ik hoop dat ze hem laten mikken op WorldTour-rittenkoersen en Luik (als bliksemafleider voor Alaphilippe) in het voorjaar; dan Zwitserland. Dan heb je echt serieuze weerstand gehad (en je hebt zicht op wat je kunt verwachten in de Vuelta) in plaats van weer uit te pakken en iedereen gek te maken met een matige overwinning in San Juan, Algarve, Denemarken,…

Redelijk voorzichtig interview van de Don maar realistisch, verwachtingsmanagement is nu op de juiste manier toegepast. Volgend jaar wordt vooral van belang of Evenepoel meedoet aan de World Tour-wedstrijden voor de knikkers. San Juan enz. is leuk als voorbereiding, maar ik denk dat hij de stappen moet zetten in PN of andere topwedstrijden van een week.

('Vind ik leuk'-knop ingedrukt, zoals vaak het geval is zonder hem te zien)

Ik hoopte Remco in de Tour tegen Pogacar en Roglic te zien, wacht dan een jaar.

Gewoon puur op de inhoud.

Ben het eens met PL, dit is een goede cursus voor hem, je moet het juiste team geven voor de TTT dus Cavagna, Asgreen, Cattaneo die lui..

Die TTT is natuurlijk maar een klein deel van de vergelijking, bergop zal hij ook de juiste jongens om zich heen moeten hebben om niet het slachtoffer te worden van de bloeddorstige klimgeiten.

Ik zou niemand meenemen om Evenepoel te steunen. Dat zou alleen maar verwachtingen wekken.

Voldoende snelheidsmogelijkheden met quickstep natuurlijk. Ik vermoed dat ze met een halve sprint komen opdagen voor Jakobsen of Cav met Senechal en Vanlerberghe. Voor het vlakkere werk Cerny en Cavagna (al sluit ik niet uit dat een Lampaert of Asgreen de vuelta gaat rijden ter voorbereiding op het WK) Evenepoel, Cattaneo en Van Wilder voor het klimmen

Goed intervieuw! De favoriete rol staat er niet bij.. Ik hoop dat de verwachtingen van media en fans een beetje getemperd worden. En aub niet de giro (zeker geen combi giro vuelta). Laat hem zijn carrière gewoon op een normale manier opbouwen, niet op de gehypte manier van vorig jaar.

Bijzonder dat hij het nu heeft over de voorbereiding op de vorige Giro. Die voorbereiding is door de ontwikkelingen tijdens de Giro niet veranderd?

U kunt de acceptgiro ​​ook als 'voorbereiding' invullen. Kies een paar ritten en win misschien een tijdrit. Maak dan de balans op hoe zijn lichaam reageert. Op basis van deze gegevens kun je beslissen wat je met de vuelta gaat doen. Ik denk dat het een groot risico is om een ​​jaar lang op de vuelta af te stemmen. Het wordt tijd dat Remco een grote ronde gaat doen. Als hij dan ergens valt en de vuelta uitloopt en geblesseerd raakt. Dan rijdt hij geen groot rondje meer.

Zelf zou ik hem een ​​gratis rol geven in de tour. Even kijken hoe het gaat. Maar goed, Patlef de Grote zal wel beter weten. Al moet hij het zonder zijn favoriete druïde doen.

Laten we eerlijk zijn, tenzij de ASO met een zak geld komt, zal hij de Vuelta niet rijden. Commerciële en financiële belangen, buiten hoofddoelen als het Vlaamse voorjaar en de Tour, zijn in de beleving van Lefevere belangrijker dan wat het beste is voor zijn coureurs. Dat hebben we de afgelopen jaren gezien, met Evenepoel in de Giro als eerste grote ronde na een zware blessure en zonder enige voorbereiding en Alaphilippe, die vanwege startgelden in een andere wedstrijd werd geloot dan gehoopt.

Ik moet nog kijken of hij een grote ronde renner is. Voor hetzelfde geld is Evenepoel de verbeterde, maar langzamere en minder handige wielerversie van Simon Spilak. Het was ook elite in die weekronden met een dominante rol voor tijdritten, maar was niets in de grote rondes.

Dus nee, ik geloof zulke uitspraken niet. "De cursus moet bij hem passen" houdt ook in dat hij drie weken kan verteren en drie weken niet mag rondsnuffelen.

1 of 2 normale ritten winnen lijkt me realistisch en misschien de tijdrit. Maar verder lijkt het me niet juist dat de verwachtingen nu 9 maanden eerder zo hoog worden opgedreven. Ik blijf bij mijn voorspelling dat als Remco geen betere mentale begeleiding krijgt, hij binnen 1 of 2 jaar een burn-out heeft.

Persoonlijk denk ik dat als Lefevre denkt dat dit een goede cursus is voor Remco, elke cursus dat ook is. Natuurlijk zijn 9 bergetappes veel te veel voor zo'n jonge renner! Laat hem de Vuelta rijden zonder enige ambitie. Maar denk niet dat dat bij Remco kan. Ik verwacht dat hij dit jaar na 2 weken zal (moeten) aftreden, net als Mathieu.

Laat hem het opnemen tegen Van der Poel en Van Aert in de klassiekers, en tegen Roglic en Pogacar in de rondes.

Of zou er een reden kunnen zijn dat hij die tegenstanders steeds ontwijkt?

Hij is niet geschikt voor RvV of Parijs-Roubaix. In principe verwacht ik hem in de Waalse Pijl en LBL en daar zal hij normaal gesproken Pogacar en Roglic ontmoeten. Ik begrijp ook niet waarom je zegt dat hij die tegenstanders mijdt, want hij reed vorig jaar meerdere keren met Pogacar mee.

Vader Evenepoel denkt daar anders over. Begin oktober in De Morgen en Het Laatste Nieuws: 'Wie zegt dat Remco de Ronde van Vlaanderen niet aankan?

@La Doyenne: Hij kan niet wringen. Zie je hem vechten voor positie tegen WVA en MvdP op weg naar de Paterberg?

Ik denk dat Evenepoel bij uitstek geschikt is voor de PR en de RVV. Zowel uitputtingsslagen als vooral in PR kan hij zijn wapen gebruiken door van heel ver aan te vallen.

Met andere woorden, Evenepoel is geschikt voor ELKE cursus. Heuvelklassiekers, kasseienklassiekers, Milaan-San Remo, kleine en grote ronden, tijdritten, ... Overal is hij de kanshebber. Waarom twijfelen we op dit forum nog steeds aan de PR-machine?

Nou, in races die wat makkelijker te controleren zijn, denk ik niet dat hij een kanshebber is. Het peloton weet waar het aan toe is en kan zich er gemakkelijk tegen wapenen. Tenzij Evenepoel zelf ook evolueert, denk ik dat hij steeds minder races zal winnen.

Het is nog steeds lachwekkend hoe blind sommigen hier zijn als het gaat om het grote talent Evenepoel.

Zo hoor ik zeggen dat hij op het afgelopen WK geen goede tijdrit heeft gereden. Met alle respect, het is belangrijk om te kijken hoe hij het heeft gedaan in vergelijking met de andere Grand Tour-renners. Evenepoel eindigde als 3e – een topprestatie op zich. De volgende Grand Tour-renner in het eindklassement was Pogacar (ja, degene die al in één adem genoemd wordt met Merckx). Diezelfde Pogacar kwam ruim een ​​minuut later binnen dan Evenepoel. Als dit verschil zich ook in de Vuelta voordoet, dan zal Pogacar volledig op de beklimmingen moeten vertrouwen (PS ik ga uit van een situatie waarin hij ook in de Vuelta start).

Wat de beklimmingen betreft hoor ik ook enkele wielerkenners zeggen dat Evenepoel niet tegen hoge bergen kan. Welke koersen ze hebben gevolgd weet ik niet maar ik heb Evenepoel vorig seizoen al beklimmingen zien winnen in de 1e categorie. Grote namen verloren van hem.

Evenepoel, hij zal komen. Wat een klasse ding is dit. Er zijn al prachtige prestaties geleverd en er zullen er nog vele volgen. Ook in de grote rondes.

Gelukkig hebben we jou nog, anders zou het hier heel triest zijn met al die onwetendheid bij elkaar!

Het is nu eenmaal niet zo dat je resultaten van 1 bepaalde cursus direct kunt vertalen naar een jaar later, op een andere plek, in andere omstandigheden.

Het is ook voldoende duidelijk dat het goede tijdrijders zijn, voor mij is het interessanter of REVKET een spinnerij omhoog kan persen.

Ja, maar geen van die bergetappes vond plaats in de tweede of derde week van een Grote Ronde. Daar ligt het hele probleem. In die ene bergetappe in een ronde van een week kun je uitstekend klimmen, maar dat zegt niets over je kwaliteiten als Grand Tour-renner.

@Dumoulke, Misschien moet je ook eens kijken naar een van de andere grote goals van Evenepoel vorig jaar. Hij had echt een tijdrit op zijn maat bij het OS: lang en veel op en neer.

Maar hij werd ver achterop gereden: meer dan 2 minuten achter de winnaar. En dat was toevallig een van de beste ronderenners van het moment. Stel je voor dat hij dat in de TdF deed: waar zou hij die 2 minuten moeten inhalen??

De ene dag is de andere niet, de ene cursus is de andere niet. Ik had nooit de indruk dat Pogacar de tijdrit op het WK won. Maar meer met alles wat daarna kwam….

Kat in de doos voor Remco.

Ik zou graag een confrontatie zien tussen hem en Pidcock en Padun, twee andere talenten die zich in de ronden nog moeten bewijzen.

Ja. Voeg ook Ethan Hayter toe. En over een jaar of twee, Ayuso. Dat worden mooie duels!

Je moet ingelogd zijn om een ​​reactie te plaatsen.